Daarom!

Waarom zou je op mij moeten stemmen en niet op nummer 1. Heel simpel! Hoewel de lijst van de VVD overloopt van bekende en onbekende namen, ben ik tot mijn eigen verbazing de enige (oud)militair. Dat kan natuurlijk een reden op zich zijn om op mij te stemmen. Maar daarnaast weet ik ook wat het is om in het bedrijfsleven te werken. En heb ik aan den lijven ondervonden wat er gebeurt als de overheid taken aan de gemeente geeft maar niet de middelen om deze te kunnen betalen.

Als de nood hoog is doen we een beroep op Defensie. Of het nu gaat om extra hulp tijdens de corona-crisis of een gewapend conflict. Ze zijn er, ze staan er. Defensie is vaak de ‘last line of defense’, hoe kun je die laten verzwakken. Daarom moeten we blijvend investeren in zowel personeel als materieel. En zeg nou zelf, hoe kan iemand die nog nooit met z’n kisten in de modder heeft gestaan opkomen voor de belangen van onze militairen.

Als we inzetten op een sterke overheid dan betekent dat ook dat we moeten voorkomen dat gemeenten in de financiële problemen komen. Je kunt je afvragen hoe het met Nederland gaat als gemeenten moeten kiezen tussen het ophouden van een bibliotheek om de zorg voor haar inwoners te kunnen betalen. Geen sterke overheid zonder sterke gemeenten. Den Haag moet eens gaan luisteren naar bestuurders die voor dit soort keuzes staan.

Gelijke kansen betekent soms dat je een duwtje in de rug nodig hebt. Als je die hulp zoekt moet die hulp ook geboden worden. Ouders en kinderen weten als geen ander wat er in jeugdzorg wel en niet werkt. Keuzevrijheid, samenwerken met huisartsen en goede contacten met onderwijs, sportverenigingen en de wijk of buurt zijn zo ontzettend belangrijk. Jeugdzorg raakt je en laat je niet meer los.